maanantai 2. toukokuuta 2011

Bratislava - Slavin kukkula

Allaoleva listaukseni Bratislavan nähtävyyksistä löytyy tästä postauksesta. Lisäksi blogissa on erilliset jutut Bratislavan linnasta ja vanhastakaupungista.

"Oma Top 5 listani Bratislavan nähtävyyksistä on seuraava:

1) Vanhakaupunki ja Slavin kukkula
2) Devinin linna
3) Baletti/ Ooppera
4) Aupark- puisto
5) Vihannestori

Näiden lisäksi kannattaa käydä ihastelemassa esimerkiksi Presidentin linnan puutarhaa, eläintarhaa ja vaikkapa Bratislavan lähellä olevia luolia." 

 Nostin Slavin- kukkulan listalle lähinnä siksi, että sieltä on hyvät näkymät kaupunkiin, mutta sinänsä Slavin ei nähtävyytenä mahdu kyllä Top5:een. Matkalla voi tosin ihastella autenttista Bratislavaa (sitä rikkaampaa puolta). Slavinin lisäksi toinen näköalapaikka kaupungissa on TV- torni, mutta se on vähän kauempana eikä ole ilmeisesti enää toiminnassa (mekään emme koskaan pääseet käymään tornissa). Itse tykkäsin kävelyttää vieraitamme Slavinille juuri näköalan ja matkanvarrella olevien rakennusten vuoksi (bussillakin kyllä pääsee, mutta itse tykkään kävellä).

Parhaiten Slavinille löytää, kun lähtee nousemaan Zamockaa ja Palisadyä ylös (ks. kartta). Kartta ohjaa lyhintä reittiä, mutta suorin reitti on Palisadyn jälkeen Sulekovalle ja siitä Stara Vinarskalle (bussi taas menee Palisadyltä Barthonovaa pitkin - vähän eri reittiä). Alaspäin kannattaa seikkailla pikkukujia pitkin - kaikki tiet vievät takaisin kohti vanhaa kaupunkia. Paluumatkalla voi halutessaan pistäytyä Traja musketieri- ravintolaan (keskiaikainen ravintola -nettisivut slovakiaksi suosittelen google translatea. Kartassa merkitty C), jossa mielestäni miljöö on ihan kiva ja ruokakin OK. Kyseinen ravintola ei kuitenkaan lukeudu suosikeihini. Presidentin linna (kartassa D) on lähellä Traja Musketieri- ravintolaa ja ainakin kesällä puutarhaintoilijoiden kannattaa käydä ihailemassa palatsin puutarhaa. Lisäksi pihalla voi istuskella ja seurailla paikallisten touhuja.





Presidentin linnan puutarha. Mukava paikka nauttia auringosta ja vaikka lueskella penkeillä.

Slavin - venäläisten sotilaiden muistomerkki. Vierailemisen arvoinen paikka etenkin kukkulalta avautuvien maisemien vuoksi.

Näkymä Stara Vinarskalta kohti linnaa. Rinteessä paikallisia asuinrakennuksia.





St. Martin, Novy most ja linna Slavinilta käsin kuvattuna



Seuraava Bratislava- postaus on vähän mielenkiintoisemmasta vierailukohteesta Devinin- linnasta. Luvassa myös shoppailu- ja ravintolavinkkejä.

Ei kommentteja: