lauantai 28. maaliskuuta 2015

Sohvahaaveita

Meidän viimeinen kuukausi tämänhetkisessä kodissa on pian käsillä ja ajatukset alkaa jo kovasti olla uudessa kodissa ja sen sisustamisessa. Vaikka tuplaamme reilusti asuinneliöt (112m2 --> 250m2), ei huoneiden lukumäärä kasva kuin yhdellä takkahuoneella, ja ainakin alkuun aiomme pärjätä pääasiassa vanhoilla huonekaluillamme. Nykyisen olohuoneemme kalusteet kuitenkin päätyvät uudessa kodissa takkahuoneeseen, joten uusi olohuone kaipaa uudet kalusteet. Lisäksi haussa on ollut baarijakkarat. Siksi olemmekin kierrelleet viimeiset kaksi viikonloppua Vepsäläistä, Stockmannia ja Kodin1:stä. Halvaksi on tullut toistaiseksi, kun yhteisymmärrykseen on päästy vain keittiön yrttihyllystä/ tikkaista :-D.

Minä haaveilin, että hankkisimme olohuoneeseen jonkun kauniin ja siron sohvan, mutta iso-jii haluaa sohvan, jossa voi makoilla ja joka on hyvä istua. Voitteko kuvitella! Niinpä nyt on hakusessa kompromissisohva. Voi tosin olla, että päädymme vielä kompromissin kompromissinä Ikean sohvaan, mikäli kummankin perheen aikuisen kriteerit täyttävä sohva on kovin arvokas. Muutto kuluttaa melkoisesti säästöjä ja lisäksi meillä on hankintalistalla uudet sängyt. Ikea-sohva voi olla myös järkihankinta: kaksi pientä tahmatassua ja uusi hieno vaalea sohva ei välttämättä ole se järkevin yhtälö.



Ihastuin tuohon yläpuolella olevaan Sitsin Otto- sohvaan (kuva lainattu luvan kanssa Vepsäläisen sivuilta) ensisilmäyksellä, kun aikoinaan tapasimme jonkun sisustuslehden sivuilla. Kävin nyt vasta tapaamassa Ottoa livenä Vepsäläisellä, ja hyvähän siinä oli istua. Mutta. Ei Otto kyllä ole löhöilyä varten. Harmi, koska sohva oli kyllä todella kaunis ja itseäni viehättää erityisesti Oton koristenapit. Kylläpä olisikin vaikea valita haluaako tehostenapit värillisenä vai sohvan värisenä mutta kohokuvioidulla kankaalla...

Myös tämä Adean Ell sohva (kuva lainattu Adean sivuilta) näyttää (ainakin kännykällä selatessa) kivalta, mutta eipä tässäkään makoilla... Ja lisäksi nuo kuvan rypyt kyllä pistää rumasti silmään :-(.


Ja olishan tämä Fritz Hansenin Favn sohvakin (kuva Vepsäläisen) ihana, mutta täysin yli meidän budjetin.



Viikonloppujen huonekaluliikekiertelyjen jälkeen kävi siis selväksi, että sohvan etsintään joutuu käyttämään vähän enemmän aikaa, jotta sekä herraa että rouvaa miellyttävä sohva löytyy. Koska sisustushankintojen suunnittelu on lähes täysin minun vastuullani (hankinnassa isojiillä on veto-oikeus), päädyin inspiraation hakemiseksi selailemaan läpi kotimaisten valmistajien Interfacen ja Adean sohvamallistot ja niistä löytyikin aika lupaavia kompromissisohvia.

Interfacelta löytyi useampi kivannäköinen sohva. Muun muassa:
Vanillan (vuodesohva) pelkistetty, ryhdikäs ja selkeä muotokieli puhutteli. Yhtenäinen istuintyynyosa miellyttää myös silmää. Ja vuodesohvaominaisuus on plussaa -meillä kun olisi toiveissa saada joskus koko pohjoisessa asuva suku meille yhtä aikaa esim. joulua viettämään (tarkoittaisi noin 13 majoittujaa).



Myös Interfacen Nanan (kuva lainattu Vepsäläiseltä) moderni ja selkeä linja näyttää kivalta:


Interfacen Blues sohva on myös ulkonältään kiva, mutta jäin miettimään sohvan normaalia syvempää istumasyvyyttä (Blues sohvassa 97cm ja esim. Nanassa 89cm). Nykyinen sohvamme on syvä ja se on loistava löhöilyyn ja makoiluun, mutta lyhyelle ihmiselle, kuten minä, huono istua. Itse toivoisin uuteen olohuoneeseemme ensisijaisesti sohvaa, jossa on kiva istua. Nykyinen löhöilysohvamme siirtyy siis uuden kodin takkahuoneeseen, josta tulee ns. arkiolohuone.

Blues (kuva Vepsäläisen):


Interfacen Sand ja Polo sohvat ovat myös kivannäköisiä. Niissä jäi mietityttämään muhkeat höyhentäytteiset sohvatyynyt. Mitenkähän tyynyt pitävät käytössä muotonsa? Interfacen Cubus-sohvasta löytyi sen kummemmin hakematta muutamia huonoja kokemuksia nimenomaan siitä, että tyynyt eivät pidä muotoaan ja kangas kiertyy (riippuu toki kankaan laadustakin).Cubuksessa on samantyyliset höyhentyynyt sekä istuin- että selkänojaosissa.

Sand (kuva Vepsäläiseltä):




Adean mallistosta löytyi loppujen lopuksi vain Friend- ja Wilhelm- sohvat, joita voisin kuvitella kotiimme.

Friend (kuva Vepsäläiseltä) :



ja Wilhelm (kuva Adean sivuilta):


Saas nähdä, onko joku näistä meidän tuleva sohva... Otto on my mind, edelleen. To be continued.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Henkilökohtainen lupaus. Pikkuveli ei tule enään kylään, jos Favn-sohvan hommaatte. n.kymmenen eurokilon sohva on vaan liikaa. Edellisellä sohvallakin oli istumakielto.

J.K. Ei oo näkynyt Pikku-Jiin päässä minion pipoa. Se jos mikä, olis onnea arjessa...

Anne kirjoitti...

Heippa rakas pikkuveli <3. Tervetuloa vaan kylään jatkossakin. Favn on valitettavasti täysin yli meidän budjetin, joten sitä ei meille kyllä koskaan tule :-D. Ja näkisitpä miltä meidän valkoinen nahkasohva nyt näyttää, kun sillä on lupa istua :'-D. Kaduttaa kyllä että oon kumonnut moisen istumakiellon! Pitäis kyllä kieltää lapsilta lehden luku ja syöminenkin ettei tarvis jatkuvasti olla sohvaa pyyhkimässä -hyvä kun muistutit ;-).

P.s. Minion kuvatodisteita laitettu whatsappiin. Täydellinen match vetoketjun värin ja pipon välillä <3. Ah sitä onnea!