sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Lumialla bloggaamisen kuvaongelmista

Kirjoitan (ja kuvitan) blogia ainakin toistaiseksi yksinomaan kännykällä (Lumia 835) ja tänään huomasin ongelman kuvakokojen kanssa: Mobiiliversiossa kuvat olivat tosi rakeisia ja pikselöityneitä, mutta selain versiolla vähän parempia. Päädyin valitsemaan mobiilikuvien terävyyden parantamiseksi teksteihin kuvakooksi alkuperäisen (muut vaihtoehdot pieni, keskikoko, suuri ja erittäin suuri) jolloin mobiiliversiona kuvat olivat siedettäviä (mutta aukenivat hitaasti). Sen sijaan desktop versiossa kuvakoko ei toiminut, vaan kuvat menivät sivupalkkiin saakka ja sivupalkin linkit jäivät kuvan päälle.

Tutkiskelin asiaa googlaamalla ja syy mobiilikuvien (ja myös selainversion kuvien) huonolaatuisuuteen on se, että blogger muokkaa automaattisesti kuvakokoa. Ratkaisuna tähän on kuvien muuttaminen jo tallennusmuodossa oikean kokoiseksi/ blogin pikselikokoa vastaavaksi ja sitten tällaisen kuvakooltaan muokatun kuvan lisääminen blogiin alkuperäisessä koossa. Lisäksi Lumialla kuvat täytyy lisätä blogiin Picasa- verkkoalbumin kautta.

Tämä postaus oli tarkoitettu itselle kuvien oikean pikselikoon testaamista varten, mutta jätän postauksen näkyville, jos tästä olisi jollekin muulle kännykkäbloggarille apua. Itse päädyin muokkaamaan kuvat Photo Editor- sovelluksella ja tähän blogiin oikea pikselikoko näyttäisi olevan pystykuville 600x1065 (määräsin tuohon 600pikseliä leveydeksi ja ohjelma määritti pituuden niin ettei kuvakoko muutu).

Tässä muokattu pystykuva



ja sama kuva esimerkin vuoksi alkuperäisessä koossa (kuva toimii kännykällä, mutta "desktop" versiossa koneella ja tabletilla kuva yltää sivupalkkiin).





Ja kokonsa suhteen muokkaamaton, alkuperäinen kuva siten, että bloggerin asetuksista valittu kuvakooksi alkuperäisen sijaan erittäin suuri (näkyy mobiiliselaimella rakeisena)




Ja vielä vaakakuva, jossa kuvakoko muutettu Photo Editorilla ennen Picasaan viemistä blogiin sopivaksi (leveys 600pikseliä).


Ei kommentteja: