keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Hiihtolomailua

Vielä kolme viikkoa sitten luulin, että me ei olla hiihtoloma tyyppejä. Muutama vuosi sitten päästiin iso-jiin työn puolesta parina keväänä Leville, jossa hiihdin ensimmäistä kertaa sitten ala-asteaikojen (mutta kuitenkin kiitettävät >50km eka kerralla ja toisella kerralla >25km (raskaana ja pikku-jii ahkiossa)). Iso-jii lähinnä polski kylpylässä ja keskittyi enemmän Levin ruoka & viihdetarjontaan. Rinteeseenkään ei oikein enää näillä vuosilla ja näin pitkän (mulla yli 20- vuotta) laskettelutauon jälkeen olla hinguttu, joten (omakustanteinen) hiihtoloma ei oo ollut haaveissa. Nyt meille tuli kuitenkin mahdollisuus Vuokatin lomaan, kun iso-jiille tuli kutsu urheiluopiston kuntoutuskurssille, johon oli mahdollista ottaa perhe mukaan. Ja niin me pakattiin ulkoilukamat, lastenvaunut ja pikku-jiille niin tärkeä junarata Passatin perään ja ajeltiin Kuopion kautta viikoksi Vuokattiin kuntoilemaan. Loma tulikin tarpeeseen, kun edeltävällä viikolla olin pyöritellyt yh:na influenssan riivaamaa kotia -pikku-jii ja mummo sairastivat kunnolla ja me päästiin rokotuksen ansiosta tyttö-jiin kanssa vähän helpommalla.

"Nuna"- leikit on meillä nyt kovassa huudossa.

Vuokatin reissumme oli huikea ja tosi onnistunut! Itselleni tuo viikko toimi ponnahduslautana takaisin kuntoilun pariin rankan pikkuvauva-arjen lomassa. Lisäksi saatiin muutamaksi päiväksi seuraa lasten serkusta ja tädistä, joita muuten näkee pitkän välimatkan vuoksi ihan liian harvoin... Minulle reissusta tarttui mukaan myös useamman vuoden ajan hankintalistalla olleet sukset. Jej!




Vuokatti-viikon jälkeen päätimme, että jatkossa otamme ehdottomasti sporttisen hiihtolomailun jokavuotiseksi perinteeksi. Laduilla hikoilun lisäksi me ainakin pulkkaillaan. En ollutkaan tajunnut, miten hyvää kuntoilua pulkkailu kunnon rinteessä on! Mulle ois ihan riittänyt yksitoikkoinen pulkalla alas-kävellen ylös -tyylinen ratkaisu, mutta pikku-jiin ansiosta se meni ennemminkin näin: Kävele rinnettä ylös pikkumiehen kanssa-juokse rinnettä alas juokseva pikku-jii kiinni-kaappaa jätkä pulkkaan ja laske puolesta rinteestä alas (jännitä vatsalihakset ettei jalat osu maahan)-istuta pikkumies pulkkaan ja lähde kipuamaan pulkkaa vetäen rinnettä ylös- juokse pulkasta noussut pikku-jii kiinni (toista x1-5)-kävele rinnettä ylös pikkumies käsipuolessa-juokse rinnettä alas karanneen pikkumiehen perässä& lähde kipuamaan taas ylös (toista tarvittaessa)- kaappaa pikku-jii kainaloon ja nouse rinne ylös...

Kaikesta vaivasta huolimatta erittäin kivaa ja tehokasta kuntoilua!





 Jonkun tulevista hiihtolomista (tai kesälomista) tulemme ehdottomasti viettämään jälleen Vuokatissa. Silloin ihan must see juttu on urheiluopiston telinevoimistelusali. Pikku-jii on sen verran kova menijä, että viihtyy salissa varmasti, mutta huonommaksi ei jää kyllä isäkään: Iso-jii oli viimeisenä kurssipäivänään lyönyt kaikki ällikällä näyttämällä miten 90+ kiloa lihaa hyppää voltilla monttuun ja tekee puolalla täydellisen vaa'an. Täh? Mun rakas ❤ .

Harmaudesta huolimatta meillä kävi myös säiden puolesta tuuri: plussakelit, loska ja vesisade alkoivat viimeisenä lomapäivänä ja muu Suomi onkin hiihtolomaillut vesisateessa.  Toivottavasti pian päästään loskasta ja vedestä ja päästään nauttimaan auringosta, kevätkukista ja hiirenkorvista!



Ei kommentteja: