sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

(Savustettua) inspiraatiota ja rentoutumista

Meillä on ollut pitkästä aikaa sellainen viikonloppu, että ohjelmassa ei ole ollut yhtään mitään ennalta sovittua. Tällainen viikonloppu tuli todella tarpeeseen; sen verran tiukasti aikataulutettua on arki ollut viime aikoina (etenkin iso-jiin osalta). Lauantaina kulutin useamman tunnin tekemättä mitään
 j ä r k e v ä ä ja voi pojat että se olikin rentouttavaa! Latailin pikku-jiistä räpsimiäni asukuvia koneelle ja lueskelin rauhassa lehtiä. Inspiroiduin useammastakin ruokaohjeesta, joita toivon mukaan tulee oikeasti kokeiltuakin ja esiteltyä blogissa.



Toinen inspiraation lähde oli Vaasan uutuus leipä Tumma herkku ruispalat. Kyseinen leipä on tehty savustetusta rukiista ja lisäksi leipään on lisätty mallasta ja siirappia. Saaristolaisleipämäisen maun lisäksi tummassa herkussa oli yllättävänä tuo vähän salmiakkimainen ja aavistuksen pistäväkin savun maku, joka kyllä helposti peittyi, kun leipään lisäsi päällisiä. Joka tapauksessa aika jännä ja erilainen leipä! Jäin kovasti miettimään minkälaisen täytteen kanssa leipä pääsisi parhaiten oikeuksiinsa: Sitruksinen kalatäyte? Mäti-smetanatäyte? Leipä sopisi hyvin myös kasvissosekeiton päälle esim pekonin kaverina keittoa tuhdittamaan, tai vaikkapa pannun kautta savukalasalaatilla krutongeiksi. Jään innolla odottamaan minkälaisia tumma herkku reseptejä Vaasan leipomot uutuuteensa liittyen julkaisee.

Ja savustetusta puheenollen. Iso-jii oli hankkinut meidän maustekaappiin tällaista savustettua paprikaa. Suosittelen!



Ja pakko jakaa vielä täälläkin meidän luottovirpojan upea oksa. Classy. Tykkään.




2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ensin mietitään, että miten rahat riittää sohviin. Seuraava postaus onkin täynnä tuotesijoittelua. Hmmm.

Anne kirjoitti...

Terävä huomio rakas pikkuveli! Kyllä tällaisella 4-18 lukijaa tavoittavalla blogilla kannattaa jo kalastella mainostuloja. Pennin miljoonasosassa on pennin alku. Ja onni on hölmöyden asteelle vietyä optimismia. XXX <3.