maanantai 6. huhtikuuta 2015

Kaksi päivää pääsiäistä

Saimme eilen parhaan ystäväni puolisoineen meille pääsiäispäivälliselle. Oli kyllä erittäin tervetullutta pitkästä aikaa rentoutua ja istua iltaa aikuisten kesken (tai melkein aikuisten kesken: tyttöjii ei rauhoittunut nukkumaan ja oli menossa mukana, kun taas pikkujii meni tapansa mukaan kiltisti nukkumaan, ja muiskautti vielä mennessään iltasuukon myös vieraille). Kiitos seurasta ja kivasta illasta rakkaat!


Ruuaksi tarjosimme Glorian ruoka&viini lehden ohjeella tehtyä lammasta ja bataatti-linssipataa. Jälkkärinä oli Kinuskikissan nopea ja helppo minttusuklaakakku, jonka koristelua helpotin vielä soveltamalla instasta löytynyttä pääsiäishenkistä kindermuna koristelua. Ruoka oli hyvää, mutta toivomisen varaakin jäi, sillä paistiliha ei tässä muodossa ole parhaimmillaan (vaan sopii mieluummin pataan tai nyhtölampaaksi). Aiempina vuosina olemme tehneet yrtti-feta lammasta fileestä, ja taidamme jatkossa palata tähän hyväksi havaittuun reseptiin. Bataatti-linssipata oli kuitenkin helppo ja nopea valmistaa (kypsytysaika vain 10min) ja makukin oli hyvä, joten pata pääsee jatkokäyttöön.



Tässä vielä resepti bataatti-linssipataan:

1 BATAATTI
1 VALKOSIPUKINKYNSI
1 SALOTTISIPULI
1 RKL ÖLJYÄ
2DL PUNAISIA LINSSEJÄ
4DL KANA/ KASVISLIENTÄ
1 RKL TUORETTA TIMJAMIA
4 KIERROSTA PIPPURIA MYLLYSTÄ
1/4 TL SUOLAA
1/4 SITRUUNAN MEHU

Silppua valkosipuli ja sipuli ja kuullota kattilassa öljyssä. Lisää pilkotut bataatit. Huuhtele linssit hyvin ja lisää kanaliemen kanssa kattilaan. Keitä 10 minuuttia tai kunnes bataatit ovat kypsiä. Lisää mausteet ja sitruunamehu.




Minttusuklaakakku oli todella tuhti ja tumman suklaan vuoksi vähän kitkeräkin. Maku tosin oli tasaantunut seuraavana päivänä, jolloin kakku oli mielestäni parhaimmillaan, eikä ollut ollenkaan enää kitkerä. Reseptiä voisi ehkä kuitenkin muokata korvaamalla osan tummastasuklaasta maraboun minttusuklaalla. Ja alkuperäisen reseptin porkkanakoristeet olisivat varmasti tasapainottaneet myös kakkua hyvin. Vaikka kakku on nopea ja helppo valmistaa, mikään viime tingan kakku se ei kuitenkaan ole, sillä pohjan pitää antaa kunnolla jäähtyä ennen täytteen lisäämistä. Kindermuna päällysteet olivat ihan kivat, mutta koska en antanut täytteen yhtään jähmettyä ennen koristelua, painuivat koristeet suht syvälle kakkuun. Lisäksi suklaarouhe jäi ajanpuutteessa lisäämättä. En tiedä meninkö lupaamaan edellisessä postauksessa liikoja ruokakuvien hienouden suhteen. .. Mutta ehkä tämä menu kuitenkin voitti mustekalanakit?


Tänään vietettiin viimeistä lomapäivää ja lähdimme heti aamusta Fallkullan tilalle eläimiä katsomaan. Sää oli ihana ja mekin saimme vihdoin nauttia plussa-asteista ja auringonpaisteesta, jota on tähän saakka täällä etelässä näkynyt vain pohjoisen ystävien Facebook kuvissa.




Päivän kruunasi tämän (näköjään viimeisen päälle kaupunkilais) äidin tarjoamat röhönaurut: Fallkullaan saapuessamme selitin pikku-jiille isoon ääneen ja useasti toistellen, että katso tuolla on lampaita. Iso-jiille sitten kummastelin niiden lampaiden isoa kokoa, mihin hän totesi minun lampaiden olevan vasikoita... Just.


Eikö tämä näytäkin kaukaa katsottuna ihan lampaalta? Anyone? 




1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ensin pari lähikuvaa lehmän genitaalialueesta, sitten näkyjä isosta lampaasta. Tiedä sitten, mistähän tässä pitäisi huolestua.