keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Pikaruokaa

 Meillä kokataan nykyisin todellista pikaruokaa: Ruuan pitää valmistua niin nopeasti, että energinen, vilkas ja tempperamenttinen kaksivuotias ei saa kovin suurta vahinkoa aikaiseksi pikkusiskolleen. Parivaljakon lempihommaa on se, kun isoveli nakkaa harson, vaatteen tmv. vauvan pään päälle ja sitten peite poistetaan ja katseiden kohdatessa kikatetaan yhteen ääneen. Isoveljellä vaan on vauhtia niin paljon, että tämäkin leikki päättyy usein pienemmän itkuun, mikäli äiti ei ole vieressä vahtimassa. Tosin pitkään ei jaksa nämä riepuleikit kiinnostaa, joten välillä kokeillaan, miltä tuntuu käyttää siskoa tuolina, miten hienosti sisko liukuu pitkin lattiaa, kun vetää käsistä tai jaloista, tai käännetään väkisin siskon päätä kohti kiinnostavaa lelua. Toki pikkujii osaa olla myös varsin mallikelpoinen veli: Suukottelee, syöttää ja sylittelee vauvaa, opettaa sanoja kirjasta ja ojentaa leluja <3.
 
Rakas parivaljakkoni:


Mutta siihen ruokaan. Olen kaksilapsisuuden myötä yksinkertaistanut arkiruuan erittäin simppeliksi ja nopeaksi valmistaa. Silloin valitettavasti ruuan maku (ja terveellisyys) vähän kärsii, kun maustaminen ja tuoreiden vihannesten käyttö jää minimiin.Tänään onnistuin kuitenkin tekemään superhelppoa ja supernopeaa ja suhteellisen maistuvaa ruokaa. Suosittelen muillekin, joilla on kokkaamiseen aikaa 5minuutin verran, tätä ruokaa kokeiluun

  
Annen supernopea sitruunakana:

1rasia kanan rintafileitä (meillä sattui nyt olemaan pakkasessa hunajamarinoituja, mutta marinoimatonkin käy hyvin. Tähän käyttäisin mielummin paksuja paloja (joiden kypsymisaika on ohuita pidempi), että ehtivät makustua sitruunan kanssa uunissa)

Basmatiriisiä (muukin käy, mutta basmatiriisi kypsyy nopeasti)

Vettä

Kanafondikuutio

1 Säilötty sitruuna suolaliemessä (Löytyy etnisistä kaupoista. Normisitruunakin käy, mutta näitä säilöttyjä käyttäessä ei mene aikaa sitruunan pesemiseen)

1pussi wokkivihanneksia maun mukaan

1 purkki ruokakermaa (voi jättää poiskin)

Laita lasisen uunivuuan pohjalle riisiä ja lätkäise kanafileet päälle. Lisää kanafondikuutio ja vettä niin että riisit peittyy. Kypsennä uunissa 200asteessa 15 minuuttia. Puolita sitruuna ja viipaloi puolikkaat. Lisää vuokaan vettä niin että riisit peittyy (sekoita vesi riisin sekaan) ja sitruunaviipaleet ja haluamiasi mausteita (meillä meni marokkolaista ras el hanout mausteseosta kanojen pinnalle. Suolaa ei tarvinnut kun fileet ja sitruuna&fondi oli jo suolaisia. Mikäli haluat voimakkaamman sitruunan maun, lisää sitruunat heti alussa kanan ja riisin kanssa yhtä aikaa). Kypsennä vielä 15min/ kunnes kanat on lähes kypsiä. Lisää wokkivihannekset ja kerma. Kypsennä vielä 10min.



Ulkonäkö on hyvinkin arkinen, mutta ainakin meille maistui erittäin hyvin. Ja kaiken lisäksi köökissä vietetty aika oli max 5min ja sekin useammassa otteessa, joten tämä ruoka valmistuu siis lähes itsestään!

Ei kommentteja: