lauantai 25. huhtikuuta 2015

Helposti lisää säilytystilaa

Hupsista.  Meidän muuttoon on aikaa alle viikko! Suomen muuttolaatikko oy:stä toimitettiin eilen 120 kpl muuttolaatikoita, joihin tämä meidän nykyinen koti pitäisi seuraavien päivien aikana pakata. Arki on viime kuukaudet ollut sen verran kiireistä ja hektistä, etten ole juurikaan ehtinyt fiilistellä uutta kotiamme. Viimeisten parin päivän aikana suu on kuitenkin kääntynyt väkisinkin hymyyn: Ihana päästä vihdoinkin asumaan ja sisustamaan kaunista ja tilavaa unelmiemme kotia (talokaupoista juttua täällä)


Suurin syy asunnon päivittämistarpeellemme oli lisätilan tarve. Koska ylimääräiset säilytystilalle on aina tarvetta, ajattelin jakaa teille idean, jolla saa helposti lisää säilytystilaa. Kyseinen idea syntyi pesänrakennus-hormonihuumassa,  ja toteutin sen nykyiseen kotiimme  jäädessäni pikkujiistä äitiyslomalle.

Useimpiin "muiden rakentamiin" (eli rakennusfirmojen asunto-osake muotoiset asunnot) asuntoihin on asennettu perusvaatekaapit ilman mitään hienouksia eli ovien takaa paljastuu joko hyllyjä tai vaatetankoja. Näin on meilläkin. Osa hyllyväleistä oli ainakin meillä epäkäytännöllisen korkeita ja päädyinkin tilaaman lähes jokaiseen kaappiimme mittojen mukaan 1-2 ylimääräistä hyllylevyä kannattimineen ja TA-DAA hyllytilaa tuli (kaikki kaapit yhteenlaskettuina) jopa yhden kaapillisen verran lisää. Helppoa! Eikä lisätila syö huoneneliöitä, kuten esim. säilytyslipasto tmv. ratkaisu tekisi. Uusien hyllyjen korkeus jäi matalaksi, ja lisäsinkin hyllyjen käytettävyyttä laittamalla niihin Ikean koreja. Mielestäni korit toimivat ihan hyvin ilman varsinaisia kiskoja.
 



 
Alin hylly teetetty/ lisätty jälkikäteen, ja näin epäkäytännöllisen korkea hyllyväli saatiin tehokäyttöön.



Hyllylevyjen tilaaminen mittojen mukaan oli suhteellisen edullista ja toki vielä halvemmalla pääsee, kun sahaa hyllyt itse mittojen mukaan rautakaupasta saatavasta isosta hyllylevytavarasta.

Toivottavasti vinkistä on jollekin hyötyä!

Ei kommentteja: