tiistai 21. huhtikuuta 2015

Kukkuu, Gugguu

Löysin viime joulukuussa facebookin joulukalenteriarvonnan myötä suomalaisen vaatemerkin Gugguun. Ihastuin etenkin heidän jumpsuiteihinsa sekä college- ("baggyt") ja trikoohousuihin ("pantsit"). Yhteistä näille kaikille kolmelle on isot, geometriset taskut. Gugguun sivuilla kerrotaan lasten toiveiden olleen yksi vaatteiden suunnittelun lähtökohta (eettisyyden, käytännöllisyyden ja laadun lisäksi), ja isot aarteiden keräilyn mahdollistavat taskut ovat olleet erityisesti poikien toiveena. En edes osannut ajatella käytännöllisyyttä pienten poikien näkökulmasta, mutta hienoa että tyyli ja käytettävyys tulevat samoista elementeistä! Tyttöjen ballerina toiveiden mukaisesti kevät mallistosta löytyy ihania frillamekkoja ja -paitoja. Taskujen ja frillojen lisäksi Gugguun vaatteille on ominaista geometriset, selkeät linjat. Tykkään! Vaatteet ovat linjakkaita mutta kuitenkin leikkisiä ja moderneja. Väreinä löytyy sekä hillittyä mustaa, harmaata tai beigeä tehosteväreillä raikastettuna että värikkäämpiä, sesongin mukaan vaihtuvia värejä. Nämä kaikki elementit (värit, isot taskut, geometrisyys ja selkeät linjat) yhdistyvät ihanasti esim vinovetoketjuisessa jumpsuitissa, joka olikin meidän ensimmäinen Gugguu hankinta.


Tämä joulukalenteri tarjouksesta tilattu musta jumppis pistaasilla vetoketjulla on meidän lempivaate. Jopa isojii mainitsee joka kerta, kun jumppis puetaan päälle, että onpas sulla poika hienot vaatteet. Se on paljon mieheltä joka ei välttämättä huomaisi, jos meidän lapsilla olisi joka päivä samat vaatteet päällä. Niin paljon isikin näistä vaatteista tykkää, että lupa Gugguu hankintoihin heltiää uskomattoman helposti. En ole vielä isojiille kertonutkaan, että Gugguu valmistaa myös aikuisten huppareita ja housuja.

Gugguu vaatteiden hankkiminen voi olla lähes yhtä vaikeaa kuin ikuistaa kameralla lumilinnan ikkunasta kurkkiva kaksivuotias.  No, vaatteet saatiin hankittua mutta kuvaan tallentui vain hiha.

Gugguu on toiminut vuodesta 2013 lähtien ja sen suosio on ollut valtavassa nousussa. Suosituimmat vaatteet myydään toistuvasti loppuun heti julkaisuajanhetkellä. Osasin varautua siihen, että himoitsemani college baggyt ja trikoo pantsit myytäisiin pian julkaisemisen jälkeen loppuun ja olinkin varmistamassa ostokset meille heti julkaisu hetkellä. Hyvä niin, sillä tietyt vaatteet ja värit myytiin loppuun ensimmäisen viiden minuutin aikana! Näin siitäkin huolimatta, että tuotantomäärää oli kolminkertaistettu edelliskerrasta. Suuresta ostoryntäyksestä huolimatta sain kotiutettua meille tämän kevään mallistosta kaikki toivomani tuotteet. Käyttöön pääsivät heti mustat ja beiget trikoo pantsit sekä korallin väriset
college baggyt. Lisään niistä sovituskuvia vielä myöhemmin (muut Gugguu fanit kaipailevat niitä pähkäillessään, minkä koon vaatteesta ostaisivat. Te muut voitte ihastella meidän lapsia ja kuvien iloista sekamelskaa tiskeineen, sohvalla lojuvine vaatteineen ja leluineen).


Nämä ihanuudet jäivät odottamaan joko sopivampia kelejä tai käyttäjien kasvua. Mitäs tykkäätte? Gugguu on ehdottomasti kovista kotimaisista lastenvaatebrändeistä (Papu, Aarrekid, Gugguu) minun suurin suosikkini, vaikka ihania kaikki kolme ovatkin .

Ei kommentteja: