lauantai 18. huhtikuuta 2015

Ta(i)va(a)llista kahvia

Meillä eletään edelleen melkoisessa univajeessa: Vauvan lääkitystä yritetään lopettaa, mikä tarkoittaa unia parhaimmillaankin 60minuutin pätkissä. Lisäksi pikkuinen on niin väsynyt ja kierroksilla, että nukahtaminen on vaikeaa, ja äiti ei voi enää nukutellessa päivitellä blogia. Täytyy todeta, että tarpeellinen henkireikä ja pakopaikka ollut tämä blogi ja käytännössä ainoa keino saada "omaa aikaa". Toivottavasti meillä illat pian taas rauhoittuu ja pääsen iltaisin rustailemaan blogitekstejä. Nyt hoidellaan vierotusoireita päiväuniaikaan...
 
Univajeesta johtuen kahvi on ollut viime päivinä arvossaan. Ja on meillä toki taas kokeiltu, josko kofeiiniton dieetti parantaisi tällä kertaa vauvan unia, mutta (äidin onneksi) sillä ei ole ollut vaikutusta uniin.
 
 
 
Meillä juodaan ihan tavallisella (ei edes Moccamaster) kahvinkeittimellä keitettyä kahvia. Löytyy meiltä Krupsin 10-vuotta vanha espressokeitinkin, joka keittää mielestäni yllättävän hyvät espressot. Silti laitetta ei tule käytettyä käytännössä ollenkaan. En ole (ainakaan toistaiseksi) hankkimassa meille minkäänlaista kahvikonetta: Tarvitsen kahvini vahvana ja runsaskofeiinisena, ja mielestäni kotona ihan tavallinen kahvi toimii hyvin täsmävirkistäjänä. Lisäksi erikoiskahvi tuntuu erityiseltä, kun sitä ei ole aina saatavilla: on niin ihana nauttia lattea tai capuccinoa kahvilassa tai naapurissa (terkkuja E <3) ja rentoutua samalla. Minun makuhermoni ovat sen verran karskit ( vai mikä on hienostuneen makuaistin vastakohta??), että tuskin erottaisin itse tuoreeltaan jauhetun kahvin makua tavallisesta kaupan kahvista. Siten en osaa haaveilla myöskään kahvimyllystä.

 
 
Kaikesta huolimatta meillä juodaan minun mielestäni mainostaminen arvoista kahvia :-). Useampi vieraamme (joista tosin 80% on ollut enemmän ja vähemmän väsyneitä kotiäitejä) on maininnut kahvin hyvän maun. Jaan teillekin nyt arkisen, mutta hyvä kahvimme salaisuuden:
 
1) Kahvina meillä käytetään Löfbergs Lila jubileum kahvia. Maistoin itse tätä kahvia kerran ystäväni luona kyläillessäni ja kokemus oli pienessä mittakaavassa tajunnanräjäyttävä. Löfbergs Lilan jubileum on vain yksinkertaisesti tosi hyvää kahvia.
 
2) Löfbergs lilan kanssa sekoitan (noin puolet puruista) Mokkamestareiden hasselpähkinäkahvia. Tämän kahvin löysin Life-myymälän joulualesta pari vuotta sitten ja se oli rakkautta ensi siemauksella. Valitettavasti Life myy tuota kahvia vain joulun aikaan. Myös Pentikiltä saa Mokkamestareiden hasselpähkinää (ympäri vuoden), mutta aina tuota rakastamaani makua ei ole hyllyssä ja muita makukahveja en kelpuuta. Onneksi Mokkamestareilla on oma nettikauppa, josta kahvivarastoja voi  täydentää. Caffilla muuten on vastaava hasselpähkinämaku, mutta valitettavasti heidän kahvinsa ei pääse lähellekään Mokkamestareiden tarjoamaa makuelämystä.
 
 
 
Ah. Kahvi (ja pulla) ja lastenvaatteet. Siinäpä tämän äidin intohimot ja rentoutumiskeinot. Voisin täyttää koko blogin ja instan kahvi- & lastenvaatekuvilla - you have been warned: lastenvaatekuvia tulossa, ja paljon.

Ei kommentteja: