maanantai 9. maaliskuuta 2015

Synttärikakun koristelu (for dummies like me)

Olen nyt kahden vuoden ajan ihastellut pikku-jiin kavereiden synttäreillä toinen toistaan hienompia kakkutaideteoksia ja etsinyt ideoita lasten juhlakakkuihin netistä. 1-vuotis synttäreille minäkin yritin taiteilla sokerimassalla koristellun kakun kakkutaiteilijaystäväni Marjaanan (joka teki monsterit kakun päälle) ja erinäisten muottien avustuksella.

Viime vuoden monsterikakku (pikku-jiin rakkain unilelu on monsteri eli monni):




Avusta huolimatta sokerimassakakun teko oli minulle ihan liian vaivalloista ja tämän vuoden kakku aiheuttikin jo suunnitteluvaiheessa vähän hikoilua, kunnes törmäsin Kotivinkin kakkukuviin. Tiesin heti, että tässä olisi meidän tämänvuotinen kakku! Ja ideaa vähän jatkokehittelemällä, suunnittelin sankarille vielä toiseksi kakuksi junakakun. Pikku-jiillä on todettu maitoallergia, joten tavallisen kakun lisäksi jouduin tekemään ensimmäistä kertaa myös maidottoman kakun. Mielestäni onnistuin ihan kiitettävästi.







Tavallinen kakku (kippiautokakku) oli täytetty suklaa- ja mangomoussella. Maidottomaan versioon käytin vaahtoutuvaa kaurakermaa ja maidotonta tummaasuklaata&vanilijasokeria suklaatäyteeseen ja kaurakermaa, Bonnen mangososetta ja liivatetta mangotäytteeseen. Täytteet ja kuorrute pysyivät hyvin kasassa, vaikka vähän epäilin kaurakerman kestävyyttä. Joissakin maidottomien kakkujen ohjeissa oli käytetty vanilijakreemijauhetta moussen tekoon, mutta minun jauheessani oli raaka-aineena maitoa, joten käytin kreemijauhetta vain tavallisen kakun mangomousseen (suklaa jäykistää suklaatäytteen niin ettei muuta tarvita).

Maidoton junakakku:






Tämän helpommalla ei kyllä näin näyttävää kakkua saa tehtyä. Suosittelen kokeilemaan! Kakun päälle tein valmiista vaahtokarkkimassasta kannen, johon lelut oli kermapäällystettä mukavampi istuttaa. Kannen epätasainen reuna jäi kätevästi kermapursotusten alle piiloon.

Ei kommentteja: