lauantai 30. huhtikuuta 2011

Bratislava

Häiden ja Vapun lisäksi tähän viikonloppuun mahtuu jääkiekon MM-kisojen avausmatsit. Jääkiekko ei kuulu tämän blogin kategoriaan, eikä mulla kyllä asiasta kauheasti olisi sanottavaakaan, mutta kisakaupungista voi jotain blogattavaa löytyäkin...

Tämän vuoden MM- kisat pidetään Bratislavassa, joka oli kotikaupunkimme 10kk ajan vuosina 2008-2009 (hui miten nopeasti aika kuluu!). Bratislava muuttuu ja kehittyy jatkuvasti, joten en varmaan ole paras virtuaalimatkaopas kaupunkiin, mutta jotain vinkkejä voin antaa. 

Ensinnäkin. Suosittelen Bratislavaa ehdottomastti kaikille kaupunkilomakohteeksi. Bratislavan vanha kaupunki (Stare Mesto) on todella kaunis ja pieni, joten pitkässä viikonlopussa kaupunkiin ehtii tutustua hyvin.


Aloitetaan esittely yleisesti nähtävyyksistä. Myöhemmin luvassa vinkkejä myös ravintoloiden ja shoppailun suhteen ja suosituksia Bratislavasta käsin tehtävistä reissuista.

Ihan hyvää suomenkielistä perustietoa Bratislavasta löytyy täältä suomalaisen matkaoppaan ja räätälöityjä matkapaketteja löytää esim täältä: http://www.slovakiaan.com/?page_id=7.


Oma Top 5 listani nähtävyyksistä on seuraava:

1) Vanhakaupunki ja Slavin kukkula
2) Devinin linna
3) Baletti/ Ooppera
4) Aupark- puisto
5) Vihannestori

Näiden lisäksi kannattaa käydä ihastelemassa esimerkiksi Presidentin linnan puutarhaa, eläintarhaa ja vaikkapa Bratislavan lähellä olevia luolia.


Jottei tästä tulisi maraton- postausta, laitan tähän muutamia kuvia inspiraatioksi ja jatkan aiheesta myöhemmin. Kuvia tuolta kymmenen kuukauden jaksolta löytyy valtavasti mm. Italiasta, Puolasta, Ranskasta, Sloveniasta ja Kroatiasta, mutta itse Bratislavasta sitten vähemmän. Sitä ajatteli aina kuvaavansa sitten joskus...













Mukavaa vappua kaikille!

Ei kommentteja: