tiistai 12. huhtikuuta 2011

Mitä Onni on?

Aloittaessani pitämään tätä blogia luulin kirjoittavani enemmänkin näitä keittiöpsykologiaa- ketegorian alle meneviä tekstejä, mutta blogista tulikin enemmän oman elämäni "julki"päiväkirja kuin mukasyvällisten asioiden pohdintakanava. Olipa sisältö mitä tahansa, en olisi koskaan osannut arvata, miten paljon hyvää mieltä tämä kirjoittaminen tuo.

Luin eilen työhöni liittyen kirjaa, jossa sivutaan myös onnellisuutta. Kyseinen kirja herätti minussa niin paljon ajatuksia, että haluan jakaa niitä pikkuhiljaa myös täällä blogissa. Mutta nyt ajatukset saavat vielä kypsyä...


Onni ei ole ollut minulle menneinä vuosina itsestäänselvä asia, minkä vuoksi ehkä arvostankin sitä tällä hetkellä niin kovasti. Viime keväänä, asiaa (taas) kerran pohtiessani päädyin määrittelemään onnen näin:


"Onni on...

... kyky nähdä kauniit asiat ympärillään".




Mitäs olette mieltä? Mitä onni teidän mielestänne on?



Kaj Stenvallin "Lavastettu onni". Kuva lainattu Artshop.fi sivuilta KLIK

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Aika hyvä määritelmä tuo "kyky nähdä kauniita asioita ympärillään". Sitähän se on. Samoin ehkä myös sitä, että pystyy näkemään niitä hyviäkin asioita elämässään. Ja nauttimaan niistä, vaikka kaikki ei aina suunnitelmien mukaan menisikään.

Minusta on myös yksi tärkeä onnen osatekijä se, että osaa arvostaa itseään ja siten myös "tehdä itseään" onnelliseksi. Positiivisella suhtautumisella (kaikkeen) voi olla merkittävä vaikutus myös onnen tunteeseen ja sen saamiseen. Onni on myös yleensä hyvin pienet ja yksinkertaiset asiat. Se voi olla ajasta ja paikasta riippuen vaikka hyvä kirja, kaunis laulu, ystävän sanat, pieni yllätys tai joku muu asia, joka ei muille onnea tuo.

No, tämä nyt oli sitä keittiöfilosofiaa, mutta niin, tämä hetki oli minulle arjen onnea.

Anne kirjoitti...

Hyvin puhuttu Minna! Oon itse samaa mieltä, että ne pienet, arkiset asiat tuo onnen. Ja totta kai omalla asenteella ja positiivisuudella on merkitystä. Joskus sitä on vaan vaikea muuttaa. Mutta niin kuin lupasin palaamme asiaan vielä!