maanantai 30. toukokuuta 2011

Karhunpoika sairastaa

Sain perjantai-aamuna Tampereelle huonoja uutisia: Ruutu oli ollut vatsataudissa koko yön ja ripuloinnin lisäksi oksentanut kaiken juomansa nesteen. Tuntui niin avuttomalta olla kilometrien päässä, kun toinen oli kipeänä.

J sai onneksi Ruudulle ajan eläinlääkäriin heti perjantaille. Lääkärissä Ruutu tutkittiin ja otettiin verikokeet, joiden perusteella diagnoosiksi jäi todennäköinen virusmahatauti. Lisäksi saatiin vatsaa rauhoittavaa ruokaa ja lääkkeitä sekä varalle antibioottikuuri. Nesteytys hoidettiin tiputuksena ihon alle niskaan, kaulan alueelle ja kylkeen. Alla oleva kuva on vähän epätarkka (kännykäkuva kiireessä), mutta siitä näkyy hyvin ihonalainen neste kaulalla. Ruutu oli pärjännyt hienosti, vaikka olikin ekaa kertaa ilman minua lääkärissä.


Lauantaina näytti että maha ei juurikaan rauhoitu -ei onneksi mennyt huonompaankaan suuntaan. Vesi maistui Ruutulle huonosti, mutta nesteytys hoitui kun laitettiin mahaa rauhoittavaa purkkiruokaa lämpimän veden sekaan. Hyvin maistui! Sunnuntaina maha oli jo rauhallisempi ja Ruutu on ollut myös selkeästi reippaampi. Vettä saadaan edelleen sisään vain ruuan seassa. Vettä on mennyt kuitenkin hyvä määrä tuon purkkiruuan seassa. Lisäksi Ruutun ruokahalu on palannut ja nälkä tuntuu olevan jatkuva. Keksin laittaa Ruutulle kuivamuona papanoita runsaaseen veteen, kun nälkä sai pojan kiinnostumaan ruuasta, vaikka vesi ei maistunutkaan. Papanoiden poimiminen veden seasta oli hauska leikki ja siinä samalla tuli latkittua hyvä määrä vettä!
 

Tänään piti lähteä sitten töihin, mikä vähän hirvitti. Eilen käytiin vielä parin tunnin välein varmuuden vuoksi pihalla - vatsa oli tosin viimeisillä lenkeillä jo täysin rauhoittunut. Onneksi pojilla oli mennyt päivä hienosti ja Ruutun maha näyttää olevan kunnossa.

Tänään kotona odotti jo terveen näköinen ja reipas mäykky:



Ei kommentteja: