maanantai 7. helmikuuta 2011

Villasukkapsykologiaa

Jatketaan nyt lauantain postauksen tapaan sukkalinjalla. Mietin tässä eräänä iltana, että mitä kaikkea kätkeytyykään villasukkien suosion taustalle. Itse en ainakaan tunne ketään (naispuolista) ihmistä, jonka mielestä villasukat eivät olisi täydellinen kotiasuste. Itse vedän villasukat jalkaan ensimmäisenä aamulla arkisin ja viikonloppuina mutta lisäksi usein myös heti töistä tullessa. Viikonloput tassuttelen kotona jalat villaan verhottuina ja haaveilenpa myös juhlavillasukista, jotka voisi pukea paitamekon ja leggareiden kanssa kotibileisiin. Itselläni villasukkakausi alkaa elokuusta ja jatkuu kesäkuulle.

Mikä tekee villasukista pukeutumisen kestosuosikin? Tässä muutamia listaamiani asioita:


1)Villasukat ovat ihanan pehmeät
2) ja lämpimät
3) mutta silti hengittävät
4)Villasukilla tassutellessa ei kuulu läpsytystä, kanta-astumista tai töminää vaan ihanan hiljaista suhinaa
5)Villasukat ovat kauniit
6) ja käytännölliset
7) Villasukat ovat "Cosy", mikä on muodikasta, kuten "Comfort food"
8) Villasukat eivät lihota 


Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle, mutta sille ei liene tarvetta, kun tajusin, että paras asia villasukissa on se, että joku on tehnyt villasukat omin käsin juuri Sinulle.  Villasukat=joku välittää Sinusta ja haluaa Sinulle hyvää.

Eli, kun vetää villasukat jalkaan, voi tuntea olonsa kotoisaksi, kauniiksi, muodikkaaksi ja pidetyksi <3









p.s. tiedättehän Tiimarissa pyörivän joulukorttikampanjan, jossa lähetetään (itse askarreltuja) joulukortteja yksinäisille vanhuksille. Pitäisi varmaan tehdä kansalaisaloite, että kampanjan yhteydessä jaettaisiin myös villasukkia niille vanhuksille, jotka eivät pysty enää itse neulomaan. Ja ne nuoret ja iäkäämmät neulojat, joilta syntyy ylimääräisiä sukkia, voisivat lahjoittaa sukkansa vanhusten lisäksi niille, jotka tarvitsevat huolenpitoa (kuten huostaanotetut nuoret, syrjäytyneet nuoret ja aikuiset jne.).

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Ne sun juhlavillasukat on jo suunnittelun asteella. Heti, kun saadaan nää remppa- ja muuttohässäkät ohi, alan niitä kiireen vilkkaa sulle neulomaan, että kerkeät pitää niitä vielä tälle talvelle! Tosin vilukissa kun tunnetusti olet, niin pidät niitä sitten varmaan juhannuksenakin vielä. :D

Anne kirjoitti...

Juu, juhannus on aivan täysin vielä villasukkakautta Suomessa. Jaksan kyllä oottaa ensi kaudellekin juhlasukkia, joten rempatkaa rauhassa!