keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Kotisiivous

Meillä kävi tänään Kotiringin yrittäjä esittelemässä yrityksen kotisiivouspalveluja. Heidän konseptinsa vaikutti sen verran hyvältä ja meille sopivalta, että jatkossa kyseinen yrittäjä vastaa meidän kotimme siivouksesta. Minut on siis vapautettu imurin varresta ja pölyjen pyyhkimisestä!

Kotiringillä on käytössä vinkkipalvelu, jolloin uudet asiakkaat ja heidän vinkkaajansa saavat kumpikin kaksi tuntia ilmaista siivousaikaa. Jos kotisiivous kiinnostaa, käykää katsomassa kyseisen valtakunnallisen firman sivut. Jos päädytte tekemään sopimuksen, voitte antaa nimeni vinkkaajatietona, jolloin te ja minä (molemmat) saamme 2h ilmaista siivousta.

Kyseinen firma toimii siis usealla paikkakunnalla (Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa, Porvoo, Sipoo, Klaukkala, Nurmijärvi,Tuusula, Järvenpää, Hyvinkää, Riihimäki, Hämeenlinna, Turku, Tampere, Nokia, Kangasala, Pirkkala, Ylöjärvi, Seinäjoki ja Oulu) ja vähän eri konseptilla kuin muut kotisiivoojat. Käsitykseni mukaan kotisiivouksessa voi olla ongelmana se, että siivous tehdään toimistosiivouksen periaattein (ts. pölyjä ei pyyhitä esineiden alta vaan ainoastaan vapailta pinnoilta) ja tuntirajoitteisena. Kotiringin siivous perustuu tietyn siisteystason ylläpitoon ja poiketen muista firmoista he pyyhkivät myös ovet, karmit, taulun päälliset ja ylätasot jne. Firma ei todennäköisesti ole hinnaltaan edullisin, mutta omien laskujeni mukaan kuitenkin erittäin kilpailukykyinen (hintaero halvimpaan n. 2-4euroa/h ennen kotitalousvähennystä). Meillä siivous alkaa toden teolla pyöriä maaliskuun aikana, joten kerron sitten kiinnostuneille mielelläni lisää.

Yksi lisäpointti Kotiringin valintaan oli se, että yritys tarjoaa vakuutusyhtiön hyväksymän avainpalvelun, jolloin avainta ei tarvitse luovuttaa siivoojalle vaan sen voi aina siivouspäivinä jättää esim. varastonoveen istutettaavaan ura-avaimella toimivaan säiliöön. 

Ei kommentteja: