maanantai 24. tammikuuta 2011

Cure Cancer

Rakas mieheni pyysi minua erään viikonlopun aamuna avaamaan ison pöytäkoneemme, vaikken sitä tarvinnutkaan. Syynä oli se, että koneemme on valjastettu hyvän tekemiseen. Koneemme laskee aina kotona ollessamme (jolloin surffailemme netissä vähän väliä) matemaattisia ratkaisuja muun muassa uusiutuvan energian eri ratkaisuvaihtoehdoista, puhtaan veden määrästä ja syöpätutkimusta varten.


Enemmän tietoa asiasta löytyy:




Homma perustuu siihen (naisen käsityksen mukaan), että lataamalla kyseisiltä sivuilta ohjelman mahdollistat sen, että koneeltasi käyttämättä jäävää kapasiteettia voidaan käyttää monimutkaisiin matemaattisiin mallinnuksiin, joihin muuten koneiden kapasiteetit eivät riittäisi, mutta yhdistettäessä useita kotikoneita mukaan hommaan, saadaan riittävästi kapasiteettia ja tehdään hyvää tieteen keinoin. Suosittelen! Ei kyllä hidasta koneen käyttöä/ surffailua lainkaan ja sähkön kulutus ei juurikaan kasva, kun pistää koneen kiinni, silloin kun sen ei tarvitse olla käyttövalmiina.





2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Meillä oli joskus tuo pleikkarilla pyörimässä, mutta rakas aviomieheni ei osannut sitä järkeistää mulle niin, että oisin uskonut sen mitään oikeasti tekevän. Huuhaata, kunnes toisin todistetaan!

Anne kirjoitti...

Mä uskon tuohon saittiin ja sen turvallisuuteen. Tuo syöpätutkimus perustuu esim. elektromagneettimikroskooppikuviin, joilla on kuvannettu syövässä ilmenneitä/ puuttuvia proteiineja. Noiden proteiinien tarkka avaruudellinen rakenne on mm. avain uusien lääkkeiden kehittelyyn. Eli ainakin tuo mun parhaiten ymmärtämäni tutkimusala vaikuttaa ihan järkevältä. Siitä miten hyvin tietokoneita saa valjastettua etänä käyttöön en taas tiedä mitään. Tai siitä, miten niitä laskuja voidaan pilkkoa pieniin osiin. Toivon ja uskon, että tuo on yksi keino auttaa.

Oliskohan jollakin viisaammalla enemmän tietoa?