torstai 20. elokuuta 2015

Iltapesut

Lähdettiin tänään tyttö-jiin kanssa iltapesulle, kun pojat jäi vielä alakertaan iltapalalle. Suihkuttelut sujui tuttuun tapaan mukavasti sylikkäin ja pikkuneiti suostui tällä kertaa istumaan myös hetken suihkukopin lattialla, jotta äiti sai vielä kunnolla pestä itsensä ilman syliteltävää (opin muuten tänään, että on olemassa  v e s i l i i n o j a  eli nopeasti kuivuvia kantoliinoja, joita voi käyttää suihkussa tai rannalla. Tuollaiselle ihmeelle olis ollut käyttöä meillä, kun tyttöjii ei vauva-aikana juurikaan nukkunut refluksin vuoksi päivällä (tai yöllä), eikä vauvaa luonnollisestikaan voinut jättää veljen kanssa keskenään. Kipuilujensa vuoksi tyttöjii ei myöskään viihtynyt hetkeäkään pesuhuoneen lattialla tai sitterissä. Ja isojii lähti yleensä töihin jo ennen seitsemää. Niinpä ainoa keino aloittaa päivä suihkunraikkaana oli sylisuihkut vauva kainalossa. Ah sitä onnea, jos olisin liinan avulla saanut välillä peseytyä kaksin käsin! Tai pestä välillä hiukseni ilman että varaan siihen erikseen aviomieheltäni ajan! Toivottavasti tuosta vesiliina vinkistä on jollekin kohtalotoverille/ yh-äidille apua. Ja olisihan tuollainen liina ihan kätevä myös vauvauintien pesurumbaan).

Mutta. Tarkoitus ei ollut puhua vesiliinasta, vaan meidän iltapesushowsta. 

Pikku-jii tepasteli puuronsa jälkeen yläkertaan iltapesulle. Istui potalle. Minä sivelin Body shopin vartalovoit ja Cliniquet iholle ja nostelin välillä alastonta tyttöjiitä pois (liukkaasta) suihkukopista. Pikkujii laulaa samalla hoitoainepulloon (kuvassa sininen tuubi) Muumi-laulua potalla istuen. Välillä sivelee pulloon kuivunutta hoitoainetta tärkeän näköisenä iholleen. Tyttöjii järsii vuorotellen ylpeänä palasaippuaa ja kuorinta-aineputkiloa (kuvassa kultakorkkinen, lähellä suihkukopia) ja minä estän parhaani mukaan. Pikku-jii ilmoittaa ettei halua olla potalla ja haluaa suihkuun. Minä nappaan tyttöjiin kainaloon ja hammasharjan käteen ja siirryn säätämään pikkujiille suihkua sopivan lämpimäksi. Sillä välin tyttöjii rimpuilee kainalossa ja työntää päätänsä eteenpäin ylettyäkseen puremaan kädessäni olevaa hammasharjaa, joka osoittautuukin isoveljen harjaksi. Samanaikaisesti pikkujii kastelee koko suihkukopin ympäristön yrittäessään pestä suihkukäden kainaloa. Laitan suihkukopin ovet kiinni, haen tyttöjiin vaipan ja hammasharjan (sen oikean) ja istun alas vaipattamaan ja pesemään hampaat. Menen suihkukopille ja pyydän pikkujiitä suihkuttamaan myös takaa, jolloin saan suihkuvedet päälleni. Tyttöjii kälättää, leikkii vesilammikossa ja järsii sitä samaa kuorinta-ainetuubia. Kuivaan pikkujiin ja vaipatan. Pesemme hampaat. Tyttöjii "laulaa" tuubiinsa jotain (Muumi-laulua?). 

Että sellainen iltapesu :-D. Ja tältä meillä näytti sen jälkeen. En ehtinyt nähdä miten/ milloin kirjat ja vaatteet päätyivät lattialle tai mitä oranssikorkkiselle tai sinivalkoiselle tuubille tapahtui...



Ohjeita tuplaäitiyteen -postauksessa sanoinkin, että paras keino selvitä kahden pienellä ikäerolla syntyneen (vilkkaan) lapsen kanssa on se, että ei ota asioita turhan vakavasti. Ja kyllähän tuo meidän viisiminuuttinen iltapesu naurattikin ja ihan ääneen. Samalla kuitenkin mietin, että onko muilla koskaan tällaista. 



Ai niin, nämä kivet löytyi tyttöjiin paidan/bodyn alta ennen suihkua. 



Ei kommentteja: