sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Mexmexiä Helsingissä

Ruokalinjalla jatketaan... Kuten jo aiemmin blogissa mainitsin, kävin ystäväni Saijan kanssa viime viikolla syömässä. Paikka oli suhteellisen uusi (joulukuussa avattu) meksikolainen ravintola Café de Nopal, joka siis tarjoaa aitoa Mexmexiä TexMexin sijaan. Ravintola ansaitsee ehdottomasti tulla esitellyksi blogissa!

Kyseessä on pieni kahvila, joka on avoinna arkisin klo 11-19 ja tarjoilee autenttista meksikolaista ruokaa. Paikan omistaa meksikolainen mies suomalaisen vaimonsa kanssa ja apuna häärii myös miehen sisko. Listalla on kolme eri pääruokaa ja jälkkäri. Lisäksi tarjolla on erikoiskahveja. Itse söin kanatortillan papu-chipotle kastikkeella. Saija söi jauheliha-peruna täytteisen tortillan, joka oli maustettu korianterilla ja limellä. Ruuat olivat makumaailmaltaan selkeitä perusmakuja kunnioittavia ja raikkaita. Omassa annoksessani oli tuoretta maukasta juustoraastetta sopivasti tuomaan makua, mutta annos oli kevyt verrattuna perinteiseen texmexiin juustokastikkeineen. Suurimman vaikutuksen teki itse käsintehdyt tortillaletut, joiden vuoksi ravintolakokemuksesta jäi päällimmäisenä mieleen pettymys kaikkia aiemmin syömiäni texmex ruokia kohtaan. Välittömästi nautittuani Café de Nopalin tortilloita hiipi makumuististani mieleen tavallisten tortillojen teollinen maku. Amarillot, Santa Fe ja Cantina Fest eivät voi koskaan enää täysin miellyttää minua elleivät ala itse valmistamaan tortilloitaan. Kovasti myös houkuttelisi kotona lättyjen tekeminen käsin seuraavaa texmex ateriaa varten...   

Eli seuraavan kerran Helsinkiin suunnatessanne käykäähän koemaistamassa kyseisen paikan antimia osoitteessa Lönnrotinkatu 9. 

Alla vielä linkit hesarin + eat.fi:n juttuihin ko kahvilasta:

http://www.hs.fi/nyt/artikkeli/Mexmex+peittoaa+texmexin/1135264046387

http://eat.fi/helsinki/cafe-de-nopa

Ei kommentteja: