maanantai 21. maaliskuuta 2011

Auringolle töitä

Viime lauantaina satoi taas suomalaisten tyrmistykseksi lunta. Koko päivän. Tämä oli jo kolmas (Annen kovin hataran muistin mukaan) lumisade tälle maaliskuulle ja jälleen jouduimme toistelemaan toisillemme vanhan kansan sanontaa: "Uusi lumi on vanhan surma". Sunnuntaina herättiin onneksi ihanaan auringonpaisteeseen ja aurinkoa riitti koko päiväksi, joten sanontakin näytti lunastavan lupauksensa.

Sunnuntai- aamun hangen kimallus ja auringon kirkastama taivas.


Rentouttavan viikonlopun virkistämänä vein taas kerran matot pihalle lumipesuun ja tarmonpuuskan sumentamana päätin lapioida terassimme esiin lumen alta. Melko pian jouduin luovuttamaan lumimassojen raivaamisen ammattilaiselle (aka aurinko armas).

Matonpesua terassilla (huomioi lumen taso aitaan nähden).

Metrinen kuoppa kaivettu, eikä vilaustakaan terassilaudasta! Oli muuten hyvää reeniä nakella lumet (asumattoman) naapuritontin puolelle =).


Maailma kuopan pohjalta kuvattuna.



Lumi voitti siis tämän erän 1-0, mutta se ei paljoa surettanut, sillä auringon kanssa liittoutuminen takaa, että loppupeleissä kuulun voittajajoukkueeseen ;-). Pettymykselle ei myöskään ollut sijaa siksi, että terassityömaani kulman takana vesi solisi iloisesti räystäästä ja seinän vierusta oli täysin lumeton. Veden räystäslaulu oli toivemusiikkia korvilleni!

Maata näkyvissä ja räystäästä soi ihana veden solina!


Odotan innolla, että pääsen Kalastajan vaimon tapaan postaamaan keväisiä kuvia krookuksista ja lumikelloista. Ja odottaminenhan aina palkitaan...

Ei kommentteja: