sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Irtiotto arjesta

Kävimme tosiaan viime viikonloppuna koko perhe minilomalla Helsingissä. Pojat pääsivät päivälenkille Katajanokan upeisiin maisemiin ja joku paikallinen täti heti kyseli, että tavattiinko me jokin aika sitten häntä ja hänen kaniinimäyräkoiraansa. Mua nauratti ja teki mieli sanoa notta ei varppina, kun me ollaan kuules maalta. Salaa olin tyytyväinen, kun maalaisuus ei näkynyt päälle päin ;-)

Pojat jäivät sitten iltahoitoon Katajanokan Best Westerniin, joka on aiemmin toiminut vankilana. 



Me suunnattiin J:n kanssa kauppatorin kupeeseen Ravintola Raku Ya:an nauttimaan shampanja menu. Kävin vuosi sitten ystäväni Saijan kanssa nauttimassa samaisen setin ja olin todella tyytyväinen. Kyseisessä ravintolassa on todennäköisesti Helsingin parhaat sushit. Shampanja menu:n kuului alkupala sushien lisäksi väliruokana kampasimpukoita, pääruokana miekkakalaa ja jälkkärinä marjoja ja sabayon kastiketta. Ja tietenkin shampanjaa. Ruoka oli aivan erinomaista mutta viini+ruoka kombinaatio ei mielestäni yltänyt aivan viime vuoden (huippu) tasolle. Viime vuonna koin uskomattomia makuelämyksiä ko menua nauttiessani: viini yhdisti ruuan maut ja täydensi ruokaa joka ikisen ruokalajin kohdalla täydellisesti. Tänä vuonna samaan symbioosiin päästiin vain pää- ja jälkiruuan osalta. Mutta edelleen se elämys on kokemisen arvoinen, kun kulaus viiniä liuottaa ruuan maut ja levittää ne laajempaan suutuntumaan! Suosittelen kokeilemaan. Itse en samaista elämystä ole niin mieleenpainuvana saanut muualla kuin Raku Yassa.



Illan päälle nauttittiin vielä hotellin ravintola Jail Birdissä lasilliset olutta ja kuohuviiniä. Alla J:n taiteellinen näkemys minusta ko ravintolasta ;-)



Loppuilta vietettiin poikien kanssa hotellihuoneessa rentoutuen. Pojilla oli juhlan kunniaksi jäystettävänä poron ydinluut ja lisäksi meidän hotellireissuihin kuuluu perinne, että pojat pääsee käymään sängyssä (mikä ei tule kuuloonkaan kotona). Ruutu ei malttanut jättää luun jyrsimistä, mutta Karo poseerasi senkin edestä sängyn kuninkaana. 

Ruutu ydinluun kimpussa
Karo, the king of the king sized





Ei kommentteja: