sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Joulutaulu

Minulla on ollut aivan uskomaton tuuri (tai riittävästi verkkoja vesillä) viime aikoina, ja olen voittanut some-arvonnoissa mm. joogatunnin, Balmuirin kosmetiikkaa itselleni ja ystävälleni sekä liput HopLopiin.   

Voitoista ehdottomasti paras ja mieluisin on ollut by Virpi Viitalan (linkki by Virpi Viitalan Facebook-sivuille  ja Instagramiin ) arvonnasta voittamani toiveidemme pohjalta maalattu taulu. 

Annoin Virpille osittain vapaat kädet toteuttaa taiteellisia visioitaan tilaustyössämme, sillä näkemieni töiden perusteella Virpin tyyli sopi täydellisesti omaan makuuni. Annoin ohjeita lähinnä taulun suunnan (vaaka) ja värimaailman (valkoinen, harmaa ja tehosteena musta) suhteen. Lisäksi lähetin valokuvan olohuoneestamme ja mainitsin pitäväni abstrakteista teoksista. Ja lehdettömistä puista. 

Ja voilá:




"Vedet erkanevat" by Virpi Viitala. 


Minä  r a k a s t a n  tätä taulua. Se on jotenkin niin monisyinen ja tunteita herättävä: näen siinä toiveitteni mukaisesti kauniin, lehdettömän puun/ puunrungon. Toisaalta. Taulun nimenkin mukaisesti tässä on railo, särö. Jotakin on rikki. Mutta toisaalta taulua kuvaa sanat: Rauhallinen. Hillitty. Levollinen. 




Tämä taulu on kuin elämä: toisaalta sellainen kuin toivomme ja rakennamme. Kaunis ja arvokas. Toisaalta elämään liittyy välttämättä säröjä, railoja. Erkaantumista, mutta myös lähentymistä. Muutosta. Ja myös se rikkinäinen hetki voi olla niin kaunis, ja elämään kuuluva. 

Taulussa on vahvasti läsnä myös valo, puhtaus ja raikkaus. Ja myös lupaus jostain erilaisesta.  Keväästä, jäiden lähdöstä, väreistä. Äänistä -nariseva hanki, ritisevä jää, soliseva puro ja laulavat linnut!. 




Minulle taulussa näkyy myös perisuomalainen koivu, jonka kaunis runko on osa kansallismaisemaamme. Taulu koivuineen ja keväisen pakkaspäivän tunnelmineen kuvaa hyvin minulle rakasta ja tärkeää luontoa. 



Pikku-jii tykkäsi myös valtavasti taulusta. "Äiti, niin hiieeno. Äiti, tämä on joulutaulu!" (Pikku-jiille luminen maisema=joulu). Ja kyllähän tämä melkoinen joulutaulu onkin. Minun elämäni ensimmäinen lottovoitto. 

Ei kommentteja: