keskiviikko 17. elokuuta 2016

Valkoinen lautturi

Löysin jo viime vuoden keväällä Instagramista ihanan, juuri aloittaneen nettisisustusliikkeen Valkoisen lautturin. Ihastuin etenkin heidän valikoimassaan oleviin Uashmama paperipusseihin (jotka olivat jo tuolloin jonkinlainen  blogi/ someilmiö, mutta minulle täysin uusi tuttavuus). Uashmamat ovat pestäviä paperipusseja ja ne valmistetaan Italiassa käsityönä. Päätin jo keväällä, että uuden kotimme valoisaan keittiöön tulee porrashyllykkö, joka täytetään yrteillä. Yrttien suojaksi tilasin Uashmamojaa. Tilauksen kylkeen lähti vielä muutama muukin ihanuus.Valitettavasti yrtit eivät viihtyneet keittiössämme (lue: en jaksanut kastella niitä saati istuttaa uuteen ruukkuun), joten porrashylly toimii yrttikeitaan sijasta kukka- ja lehtitelineenä. Uashmamoille on kuitenkin löytynyt monia muita käyttötarkoituksia, joista tärkein on kaiken pöydällä lojuvan, tarpeellisen (?) päivittäisessä käytössä olevan sälän (lääkkeet, D-vitamiinit, käsirasvat, teipit, sakset...)kätkeminen. Uashmamat ratkaisee aikakin kertaalleen myös lapsiperheen joka jouluisen/ keväisen ongelman: kaunis pussi ja kauden yrttejä on kiva lahja opelle/ tarhantädille. Uashmama=käytännöllistä ja kaunista, eikö?


Toinen käytännöllinen ostos Valkoisesta lautturista oli bepolesin paperipussi, joka toimii meillä takkahuoneessa pahvinkeräysastiana poltettaville pahveille. Tästä olisi ollut saatavilla vielä isompi koko ruskeana, mutta kyllä tämä valkoinenkin vetää hyvän määrän pahvia ja koko on varmasti lämmityskaudelle ihan riittävä. Meidän perheessä iso-jii haaveilee säännöllisesti siitä, että saisi täyttää jääkaapin ovemme valokuvilla, muistilapuilla ja magneeteilla. Onneksi aviomieheni tuntee minut sen verran hyvin, ettei ole käynnistänyt ikiliikkujaa (ovi täynnä (by isi) ovi tyhjä (by äiti)- ovi täynnä...). Puuduttavan yksinkertainen koreografia olisi moisessa tanssissa! Koska ajatus lasten piirrustuksista ja valokuvista magneeteilla vaihtuvaksi näyttelyksi kiinnitettynä on kiva (vaikken haluakaan sitä jääkaapissa toteuttaa), päädyin tilaamaan meille lastenhuoneeseen Groovymagnetsin matneettitapetin. Niitä löytyy myös valkoisen lautturin valikoimasta. Olen kyllä tyytyväinen tuohon tapettiin! Asennus ei mennyt ihan nappiin (tapetti on tosi paksu, valokuvapaperimainen ja rullasimme sen "käänteisesti" (eli yrittäen suoristaa) vasta vähän ennen asennusta, mistä johtuen yläreuna ei kiinnittynyt riittävästi tapettiliimalla ja jouduimme varmistamaan kiinnityksen  listalla), mutta olen tyytyväinen, että kaksi tällaista poropeukaloa sai tapetin pysymään seinässä! Olen lukenut, että magneettimaalin ongelma on heikko magnetismin, niin että se ei oikein jaksa pitää magneetteja seinässä. Sitä ongelmaa ei tuntuisi tässä tapetista oleva. Yksi haittapuoli on arka väri ja se, että magneeteista irtoaa tapettiin helposti mustaa väriä. No, pienet viirut tapetissa ei haittaa, kun etenkin tyttö-jii saattaa uppotua puoleksikin tunniksi magneetteja järjestelemään. 


Valkoinen Lautturi on noin puolentoista vuoden ajan toiminut nettisisustusliike, joka lupaa nopeat toimitukset. Ainakin meille tänne pääkaupunkiseudulle lähetykset tulivat erittäin nopeasti - jo seuraavana päivänä (minulle on tullut neljä eri lähetystä ja kaikki 1-2 päivässä tilauksesta). Valkoisen Lautturin asiakaspalvelu on ystävällistä ja nopeaa sekin. Ja mikäli tykkää kauniista sisustuskuvista, kannattaa Valkoista Lautturia seurata myös Instagramissa. Nykyisin nettisisustusliikkeitä syntyy lähes kuin sieniä sateella. Mitkä ovat teidän suosikit?


*tilauksesta on saatu alennus blogikirjoitusta vastaan. 

Ei kommentteja: