lauantai 23. huhtikuuta 2011

Lankalauantain lammasta

Lampaan valmistamista lauantain päivällispöytään suunniteltiin päivällä (postaus täällä KLIK) ja nyt on masu täynnä. Uunissa odottaa vielä raksun lammaskorma, jota maistellaan huomenna.


Reseptejä soveltamalla tuli ihan hyvää tulosta, joskin ulkofiléen maku ei vetänyt vertoja viime vuoden sisäfiléelle...

Mutta suurinpiirtein näillä ohjeilla mentiin:


Feta-yrtti lammasrulla

1kg karitsan (lampaan) ulko(tai mieluummin sisä)filettä
suolaa ja pippuria
1 ruukku minttua
4 rosmariinin oksaa
2-4 valkosipulin kynttä puristettuna 
(lisäksi voi käyttää basilikaa, persiljaa -vähennä tuolloin rosmariinin ja mintun määrä puoleen)
150g (meillä 200g) fetajuustoa (ei ollut liikaa)



Nuiji (tai mielummin painele sormilla) fileet ohuemmaksi elmukelmun alla. Suolaa ja pippuroi halutessasi fileet molemmin puolin.

Silppua yrtit pieneksi silpuksi. Murustele feta haarukalla. Sekoita yrtit ja valkosipuli fetan joukkoon ja levitä seos fileiden päälle. 

Rullaa fileet ja kiinnitä rullat coctailtikuilla.
 



Ruskista pinnat pannulla rosmariinilla ja valkosipulilla maustetussa öljy-oivariini seoksessa




Nosta filéet uunivuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 15min.




V A L M I S !



Lisäkkeeksi voi valmistaa rosmariinimaustettuja juureksia (porkkana, bataatti, peruna, maa-artisokka uuniin öljyn, suolan ja pippurin kanssa ja 200 astetta n. 40min). Meillä mentiin lounaalta jääneellä salaatilla ja kurkkuraidalla. Nam!







Ei kommentteja: