perjantai 22. huhtikuuta 2011

Puutarha-/ terassikalusteet pikkuterassille

Meille toteutettiin pihalle mittava muutos viime kesänä ja muutos sisälsi myös terassin laajennuksen. Työt olivat valmiit vasta syyskuun puolella, joten emme päässeet käyttämään kuin pikkuterassiamme viime kesänä. Pihakalusteita meillä ei ollut ennestään lukuunottamatta vanhaa aurinkotuolia (joka esiintyi blogissakin täällä). Pihatöiden vuoksi ostimme viime kesänä vain halvan pöytäryhmän, jonka ääressä sitten nautittiinkin useampi maittava grilliateria. Tänä kesänä ryhmä on tarkoitus siirtää yläkerran parvekkeelle.



Tämän kesän haasteena olisikin sitten löytää sopivat terassikalusteet. Sisustettava terassi on suhteellisen iso:

ja lisäksi sisustusta kaipaa terassiin kiinteästi yhteydessä oleva "parvekemainen" (mutta siis etuosastaan seinätön/ avoin) pikkuterassiosa (kuvassa näkyy terassien yhtymäkohta):


Isolle, uudelle terassiosalle olisi kiva mahduttaa kunnon ruokailuryhmä aurinkovarjoineen ja lisäksi jonkinlainen auronginotto/ löhöilytila. Pikkuterassille ei mahdu oven vuoksi kuin pieni sohvaryhmä, jossa J haaveilee lukevansa lehteä ja juovansa kahvia aina kesäaamuisin. Saamansa pitää! Ihastuimme viime kesänä Plantagenissa olevaan ihanaan kaarenmalliseen pikkusohvaan, joka olisi täydellinen juuri meidän pikkuterassillemme, mutta emme tuolloin raskineet ryhmää ostaa. Nyt ainakaan kuvastoista ja googlesta ei vastaavaa löydy... 


Tässä muutamia vaihtoehtoja, joita suunnittelin pikkuterassin sohvaryhmäksi. Settiin vaaditaan ehdottomasti myös pöytä!




Tässä ryhmässä miellyttää muotokieli, mutta väri on liian vaalea meidän makuumme ja ryhmä on todennäköisesti myös liian syvä pikkuterassillemme. Mutta tästä täytyy ehdottomasti poimia pirteät tyynyt, joita täytyy hankkia meidänkin tulevaa sohvaryhmää koristamaan.

Kuva lainattu Standard Pro sivuilta (http://www.standard.lv/index.php?id=2256)

Tämä ja ylläoleva sohva ovat italialaisen Contralin malleja. Aikas kivoja!
kuva lainattu http://www.standard.lv/index.php?id=2942



 Allaoleva nojatuoliryhmä löytyi HobbyHallin sivuilta. Tämän muotokieli on jotenkin liian laatikkomainen. Toisaalta tässä miellyttää jalkarahit, jotka saa kätevästi tuolin alle piiloon (pois tilaa viemästä).






 Tämäkin ryhmä on HobbyHallista. Pyöreä muotokieli on minulle paljon mieluisampi, mutta vähän mietityttää noiden tuolien istumamukavuus. Erityistä plussaa on talvisäilytys (ks. alla lainaus suoraan sivuilta)




 Mainioon muovirottinkiryhmään kuuluu pieni pyöreä pöytä ja kaksi pyöreälinjaista tuolia. Talvisäilytystä varten koko ryhmän voi pakata yhtenäiseksi pötköksi, jolloin se vie vain vähän tilaa. Harmaalla, irrotettavalla ja pestävällä polyesterikankaalla päällystetyt istuinpehmusteet kuuluvat pakettiin.



Viimeisenä vielä Kodin Terran divaanisohva. Rakastan divaaneita ja tämä on "ihan kiva". Mutta. Jonkinlainen divaanikin voisi sopia myös pikkuterassillemme.



Olen täysin keskittynyt selailemaan sekä sohvaryhmän, että ruokailuryhmän suhteen polyrottinkisia kalusteita. Onko teillä mielipidettä/ tietoa polyrottingin laadusta ja säänkestävyydestä verrattuna perinteisiin puisiin kalusteisiin?



Jatkoa seuraa... luvassa katsaus vielä terassikaluste ruokailuryhmiin ja löhöily/ auringonotto tuoleihin.


Ai niin, tämä meinasi unohtua. Grillin kaveriksi tällainen baaripöytä olis aika kiva. Kattelin tätä jo viime kesänä Kodin Ykkösen mainoslehdestä



Ei kommentteja: