Sivut

maanantai 4. huhtikuuta 2011

The land of painted caves

Kuinka moni jo tietää mistä puhutaan? No, tietenkin Luolakarhun klaani- kirjalla alkaneen kirjasarjan viimeisestä osasta. Olen lukenut neljä ensimmäistä kirjaa joskus 90-luvulla ja viidennen sen ilmestyttyä 2002. Nyt polttelisi kahlata päätösosa läpi heti uunituoreena (se julkaistiin 29.3.2011 yhtäaikaisesti useammassa maassa), mutta joudun odottelemaan kirjaa vielä muutaman päivän ennen kuin se tulee postissa (ja sittenkin olisi priorisoitava kirjan lukemisen edelle tutkijakouluun hakeminen...)

Kuvat on lainattu BookPlussasta



Muutenkin tuollaisen rakkaan/ tärkeän kirjasarjan päätösosan lukeminen on aina todella haikea kokemus. Usein viimeisen sivun jälkeen iskee suunnaton pettymys, joka johtuu ainoastaan siitä, että kirja LOPPUU. Samalla tietää, ettei koskaan enää palaa samojen tarinoiden äären "neitseellisenä". Edellinen lopettamani kirjasarja oli Kingin Musta Torni. Odotin päätösosan ilmestymistä innolla ja petyin kun luin päätössivun viimeiset sanat (ja eniten siis siksi, että tiesin kirjan olevan viimeinen Musta Torni- kirja (ja  osittain siksi, että olisin toivonut päähenkilölle käyvän toisin)). Mutta, eihän noin tärkeää kirjaystävää voi jättää lukemattakaan!


Niille, jotka eivät ole Maan lapset- sarjaa lukeneet. Suosittelen! Ohessa linkki linkki BookPlus- sivuille, joissa on esitelty kaikki sarjan kirjat. BookPlussasta tilasin myös oman kirjani.

Ja sarjojen päättymisiin liittyen en voi olla mainitsematta surua, joka tuli kun liki 7- vuotta sitten katsoin Frendien viimeisen jakson. Katsoin kyseisen jakson netistä noin viikkoa ennen sen Suomen TV- ensiesitystä ja jakson päätyttyä tuli itku ja pettymys! Eniten olin pettynyt siihen, että olin ahneuksissani mennyt katsomaan jakson netistä. Kaikki tuntui jotenkin niin LOPULLISELTA. No, lapsienkin pitää oppia sietämään pettymyksiä, joten kirjat ja TV- sarjat on tähän oiva tapa vähän vanhemmillekin =).


 
Tässä vielä WSOY:n esittely  ja Maan lapset- sarjasta ja Wikipedian esittely sarjan suomalaissukuisesta kirjailijasta Jean M Untinen-Auelista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristää päivää!