Suolaisena coctailpalana tulee olemaan joko Akselin sashimi lohta tai Anninan seesamipaahdettua lohta (tai molempia). Jälkkärinä Akselin (tai Stockan) macaroneja (ne on niin söpöjä! -koskaan en oo maistanu...) sekä Anninan jogurttimoussea ja ananashilloke. Ehkä tää kaipaa vähän vielä elementtejä, mutta alku on hyvä. Nam!
Ihastuin heti Iittalan (ja Oiva Toikan) Kastehelmi astioihin, kun ne viime vuonna otettiin jälleen tuotantoon. Top chefin myötä ihastus on syventynyt niin, että Kastehelmi taitaa olla meidän tuleva astiasarja =).
Niin, ja Top Chefissä suoksikkini on Akseli.
Akselin lohisashimi (resepti löytyy täältä)
LOHISASHIMI
- 1 dl suolaa
- 7 dl valkoviiniä
- 5 dl riisiviinietikka
Kiehauta ja jäähdytä
- 200 g lohta
Leikkaa tangoiksi. Marinoi viiniliemessä 15 min. Leikkaa annospaloiksi.
- 1 dl majoneesia
- 6 cm pala inkivääriä
Anninan seesamipaahdettu lohi ja jogurttimousse&ananashilloke (resepti löytyy täältä)
SEESAMIPAAHDETTU LOHI
Hiero lohen pintaan karkeaa merisuolaa ja anna sen suolautua kylmässä n. 5 tuntia. Leikkaa sen jälkeen ohuiksi tangoiksi.
Paahda seesaminsiemenet pannulla kullanruskeiksi, hiero lohen pintaan. Paahda lohet kuumalla pannulla seesamiöljyssä, jotta pinta hieman kypsyy.
ANANASHILLOKE
- 1 kpl ananas (kuutioksi)
- 300 g passionpyrettä
- 200 g hillosokeri
- 1 kpl liivate
Keitä passiopyre, hillosokeri ja liivate hillokkeeksi, kypsennä ananaskuutiot liemessä, mausta mustapippurilla.
JOGURTTIMOUSSE
- 1 prk turkkilaista jogurttia (valuta)
- 100g tomusokeria
- 1 kpl sitruunanmehu
- 1 liivate
Sulata liivate, lisää se ohuena nauhana valutetun jogurtin sekaan. Lisää tomusokeria, jotta mousseen saadaan makeutta ja mausta lopuksi sitruunanmehulla,
Annoksen päälle pistaasirouhe ja passiohedelmää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit piristää päivää!